About Us

Onze band bestaat uit getalenteerde en ervaren muzikanten die hun passie voor soul en funk delen. Met onze unieke mix van soulvolle zang, funky gitaren, soulful piano en hammond partijen, groovy baslijnen, strakke drums en uiteraard SaM’s Horns, brengen wij de muziek van legendarische artiesten als James Brown, Aretha Franklin, Stevie Wonder en Earth, Wind & Fire tot leven.

Maar we zijn niet alleen een band die goede muziek maakt. We zijn ook professionals die begrijpen hoe belangrijk het is om aan de wensen van het publiek te voldoen en samen te werken met organisatoren en evenementenplanners om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Wij bieden een professionele en betrouwbare service en zorgen voor een geweldige sfeer op elk evenement.

Dus als je op zoek bent naar een soul- en funkcoverband die jouw evenement tot een onvergetelijke ervaring kan maken, neem dan contact met ons op. We staan klaar om te grooven!

Meijke Bravenboer
Meijke BravenboerVocals
Als zangeres is Meijke thuis in een breed scala aan stijlen. Soul, pop, jazz en ook musical. Naast ukelele, viool en piano is de stem haar favoriete instrument. Geschoold van klassiek tot pop bij o.a. Academie Voor Lichte Muziek en Complete Vocal Technique Kopenhagen brengt zij de soul en funk van SaM naar een hoger level.

Inspiratie voor de songs van SaM haalt ze uit Whitney Houston, Mariah Carey, Celine Dion, Amy Winehouse, Adele en klassiekers als Etta James, Aretha Franklin en Frank Sinatra.

De ultieme kick van Meijke is de magische energie die in de lucht zindert als interactie van band en publiek samensmelt.

Darinka Boeije
Darinka BoeijeVocals
Opgegroeid met een grote liefde voor “Soul and More” heeft Darinka een brede muzieksmaak en heel veel passie om aan het front met Meijke de nummers te vertolken samen met de mannen van SaM!

Misschien zie ik jou binnenkort tijdens een van onze gigs!
Music Sounds better with you (Stardust).

Jeroen van Liere
Jeroen van LiereBass
Het is iedere week weer genieten met deze band en een voorrecht om hier deel van uit te maken.
Muziek waar mijn hart van open gaat en dat samen met enthousiaste bandleden en iedereen die naar ons komt kijken te delen.
Erik Korver
Erik KorverGuitar
Muziek heeft altijd een magische uitwerking gehad op Erik en als puber begon zijn liefde met gitaarspelen. Na alle live opnames van Jimi Hendrix te hebben grijsgedraaid, verbrede zijn liefde snel naar jazz, soul, funk en nog veel meer.

Het plezier van spelen en samen spelen is ongeëvenaard. Dat gevoel en plezier wil hij op een podium delen. Want er moet wel gedanst worden, natuurlijk!

Bert Heggie
Bert HeggieKeys
In de jaren 70 wist de eerste muziekdocent van Bert al te vertellen dat gesyncopeerde muziek het meest interessant voor hem zou worden.

Met een passie voor muziek, een muzikale bagage, het spelen op synthesizers, orgels en piano’s in diverse bands, geïnspireerd en beïnvloed door fusion voegt hij een mix van jazz, soul, funk en pop toe aan de sound van de band.

Door interactie met de bandleden wordt er een strakke en funky sound gecreëerd die het publiek doet bewegen en genieten van de muziek.

Rembrandt de Vries
Rembrandt de VriesDrums
Met favoriete drummers als Bernard Purdie, David Garibaldi, John Blackwell Jr., Steve Gadd en Dennis Chambers voelt Rembrandt zich helemaal thuis in de funk en soul scene.

Zijn motto: “Voel die groove met je hart! Het is genieten als het hele publiek danst op de muziek die jij maakt! De ultieme kick om naar te kijken vanaf het podium.”

Arnold van Oeveren
Arnold van OeverenTrumpet
Trompettist
Cornelis Peereboom
Cornelis PeereboomTrombone
“Wat een verademing: een popband met blazers is leuk, maar een soulband met blazers,… helemáál te gek.

Elk concert met SaM is een feestje en dat komt door een strak combo, 2 heerlijke soul zangeressen en super coole blazers. Mijn trombone zingt dan, dat maakt mij blij”.

Sander Jacobi
Sander JacobiAlto & Bari Sax
Al vroeg werd Sander verliefd op het geluid van de saxofoon van Charlie Parker.

Beinvloed door Maceo Parker, David Sanborn, Gerald Albright en op baritonsax Gerry Mulligan en Stephen Kupka geeft hij de “SaM Horns” een funky randje met een vol soul geluid.

Our Story

Soul and More is in 2016 opgericht door saxofonist en producer Sander Jacobi. Al op jong leeftijd speelde hij in verschillende bandjes en deed hij veel mee op  jamsessies. Zijn liefde voor consumeren van muziek heeft uiteindelijk geleid tot het produceren van muziek. Zo kwam hij tot de ontdekking dat er nergens écht een toffe soul/discoband te vinden was die naast de geijkte nummers ook verder durfde te kijken, buiten de muzikaal gebaande paden. Er is immers zóveel mooie soul en disco gemaakt in de afgelopen decennia. Uiteindelijk is hij op zoek gegaan naar getalenteerde muzikanten uit Noord Holland en na diverse wisselingen staat SaM nu écht als een huis; Een band die plezier en kunde combineert en die verder kijkt dan de geijkte soul-en disco covers.

Behind The Scenes

Ben je geïnteresseerd om Soul and More te boeken en wil je een repetitie bijwonen?
Eigenlijk een soort mini privé concert ;-)
Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.